Затвори

Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в СПА туризма ни

Момент от срещата между министър Ангелкова и султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия и председател на Комисията по туризъм и национално наследство на държавата. Снимката е от официалния сайт на министерството на туризма

Саудитска Арабия има сериозен интерес от инвестиции не само към петзведни хотели в България, но към възможностите за вложения в  балнео- и СПА туризма у нас. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по бТВ. Тя бе в правителствената делегация, начело с премиера Борисов, която бе на първо посещение на високо държавно ниво в Саудитска Арабия в историята на дипломатическите отношения межди двете държави. „Домакините проявиха голям интерес към лечебните свойства на минералната вода в България, останаха много впечатлени от това, че сме на второ място в Европа по ресурс на минерални води“, допълни министър Ангелкова. В Рияд тя е провела работна среща с Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия и председател на Комисията по туризъм и национално наследство на държавата.

По време на разговорите министър Ангелкова е представила пред принца на Саудитска Арабия Картата на инвестиционните проекти в туризма в България. На нейна база двамата са обсъдили конкретните възможности за инвестиции. „Това, което успяхме да договорим, е възможността да се построят петзвездни хотели в България на сериозни международни брандове, от които страната ни има нужда, за да се привлекат по-висок ранг туристи. Следващата година ще посетя Саудитска Арабия и конкретно на базата на инвестиционната карта ще бъдат набелязани и конкретните инвестиции“, каза министърът на туризма и подчерта, че най-интересни като места за вложения са били очертани София, Черноморието и зимните курорти в страната ни. По време на срещата в Саудитска Арабия голям интерес е предизвикала и темата за културата и историята на България. „Впечатли ги това, че сме създали културно-исторически маршрути, че могат да се съчетаят с почивката на туристите“, допълни министър Ангелкова. Принцът на Саудитска Арабия е поел ангажимента да посети България в края на следващата година. Той е бил поканен от министър Ангелкова да се включи в Международния конгрес на световните цивилизации и древните маршрути към СОТ. Форумът ще се проведе в България между 14 и 16 ноември 2018 г. "Надявам се точно тогава да обявим и конкретно мястото и бранда на хотела, които ще се изгради", каза тя. 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

На днешната дата
Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 19.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.66922
0.599082
CNY
10
2.50928
3.98521
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23286
0.447856
RUB
100
2.74056
36.4889
USD
1
1.58894
0.62935