Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Туризмът е в тежка ситуация, но ще се възстанови, твърди министър Ангелкова

Снимка: Министерски съвет

„Благодаря на всички в туризма, които са на поста си и се грижат за туристите в тази безпрецедентна световна криза с COVID-19. Нашият отрасъл е безспорно сред най-силно засегнатите от ситуацията, така е по света и в България. Всички съзнаваме това и подготвяме мерки за работещите в сектора. Извънредното положение изисква извънредни мерки, туризмът е в тежка ситуация, нека сме единни – бизнес ще има, когато има туристи“. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в изявление, публикувано в социалните мрежи. 

Ангелкова помоли професионалистите в туристическия бранш за търпение и отговорност заради по-строгите мерки, въведени заради извънредното положение у нас.  

„Вярвам, че днес повече от всякога не трябва да се делим на администрация и частен бизнес. Не трябва да се противопоставят хотелиери на туроператори или туристически на транспортен и друг бизнес. Всички сме в тази криза и можем да я преодолеем, само ако всеки е готов да промени начина си на живот, да помогне на друг в беда. Днес първо трябва да се ограничи заразата, да се спасят човешки животи. Такъв е дневният ред и трябва да го следваме без паника. Направим ли го за страната си, за Европа и за света – ще има туристи. И туризъм!“, се казва още в изявлението на министър Ангелкова. 

 

още по темата
още от Туризъм