02.2012 г. – край на контрабандата с цигари, отсече Борисов

02.2012 г. – край на контрабандата с цигари, отсече Борисов

02.2012 г. – край на контрабандата с цигари, отсече Борисов

Премиерът публично даде краен срок за окончателното ликвидиране на контрабандата с цигари.

„До февруари месец 2012 г. е крайният срок да не допуснем нито една кутия контрабандни цигари”, заяви той днес по време на инспекция на Пристанище Варна-Запад заедно с шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов.

Призивът на министър-председателя е по повод заловени 936 мастербокса контрабандни цигари на пристанището (9 млн. къса цигари). В операцията са участвали митнически служители, „Гранична полиция” и антимафиоти. Борисов ги похвали, като подчерта, че ако не е била своевременната им намеса, част от цигарите вероятно са щели да попаднат на варненския пазар.

Той сподели, че двамата с Ваньо Танов прилагали „различни хитринки”, за да следят движението на контрабандата.

"В момента политиката на ЕС е борбата с контрабандните цигари. В държави като Германия и Великобритания загубите от такава контрабанда възлизат на 4-5 млрд. евро, което е основателен мотив за борбата с този вид престъпление", коментира Борисов.

Премиерът отчете, че откакто ГЕРБ е на власт, заловените пратки са в десетки и дори стотици пъти повече

На свой ред шефът на митниците разкри подробности по заловените 936 мастърбокса. Те са от различни марки и са били натоварени на кораб, който потеглил от Дубай преди 12 дни под флага на Антигуа и Барбуда. Движението на пратката е наблюдавано от всички митнически служби у нас през цялото време до пристигането й у нас.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ