Стартира раздаването на хранителни помощи за бедните

Стартира раздаването на хранителни помощи за бедните

Стартира раздаването на хранителни помощи за бедните

От днес във всички областни градове започва кампанията на Българския червен кръст по раздаването на хранителни помощи на социално слаби граждани. В първия транш 331 508 души от цялата страна ще получат пакети с хранителни продукти от първа необходимост, предаде БНТ.

На помощта имат право социално слаби граждани, получавали средства за отопление през изминалия сезон, неосигурени майки и осиновители, ветерани, както и семействата, получили еднократната помощ за новата учебната година на първокласниците си. Двайсет и пет килограмовите пакети съдържат десет вида храни. 

През 2013 г. в 31 областни склада на БЧК ще бъдат раздадени 16 165 523 кг хранителни продукти на обща стойност 34 417 343 лв., а всеки бенефициент ще получи 47 кг. за цялата година. Продуктите ще се предоставят на два транша, в 336 раздавателни пункта на БЧК в цялата страна. В град София ще бъдат подпомогнати 18 195 граждани с общо 855 165 кг хранителни помощи. В столицата раздавателният пункт ще бъде на ул. „Данаил Николаев" № 8, блок 3. Там продуктите се раздават днес. 

През първия транш всеки бенефициент, включен в програмата, ще получи срещу подпис и документ за самоличност общо 25,150 кг от 10 вида хранителни продукти: ориз - 3 кг; брашно - 4 кг; захар - 5 кг; олио - 5 л; зрял фасул - 1 кг; леща - 2 кг; конфитюр - 2 кг; пчелен мед - 1,5 кг; вафли - 0,900 кг; картофено пюре - 0,750 кг.

Раздаването на продуктите за първи транш ще се осъществи поетапно и по график в периода 07.10.2013г. - 31.10.2013г.

Информация за графика може да се получи в съответната областна/столична организация на БЧК и на интернет страницата www.redcross.bg.

Продуктите за втори транш ще се раздават в периода 02.12.2013 - 20.12.2013 г.

Средствата са осигурени по европейската програма „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз". 

Ключови думи

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ