Лектори

Евгения Пеева

Евгения Пеева

основател и член на Управителния съвет на Фондация "Заедно в час"

Евгения Пеева-Кирова е основател и член на Управителния съвет на Фондация "Заедно в час". Съ-основател и изпълнителен директор на „Крисп Лабс” ООД. 

Дългогодишен експерт в сферата на образованието. През 2010 г. основава фондация "Заедно в час", която ръководи, развива в национален мащаб и превръща в основен двигател на образователните иновации в България до 2019 г. Понастоящем е член на управителния съвет на Заедно в час. От май до септември 2021 г. е заместник-министър на образованието и науката, а в последствие е и съветник на Министъра на образованието и науката по политиките за развитие на педагогическите кадри, включване на ученици в риск и международни партньорства. 

От 2022 г. добавя в професионалното си портфолио темите изкуствен интелект и науката за данните, като управлява бизнес проекти с такава насоченост. През 2023 г. съ-основава нова бутиковата консултантска компания „Крисп Лабс“ ООД, която подкрепя организации да печелят оптимално и интелигентно от скритите възможности в наличните им данни посредством техниките на изкуствения интелект. Евгения има предходен опит в бизнес консултантските услуги като член на екипа на международната компания McKinsey & Company.
Евгения Пеева-Кирова завършва висшето си образование в Харвардския университет – специалност „Науки за обществото". Придобива магистърска степен по образователен мениджмънт в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ