Лектори

Радослав Гайдарски

Радослав Гайдарски

главен изпълнителен директор на ViTech, основател на CleverPine

Радослав Гайдарски започва да програмира още в гимназията, а по-късно завършва бакалавърска степен по бизнес администрация в City University в Сиатъл и магистърска степен по управление на проекти. Повече от 15 години той ръководи различни компании в областта на аутсорсинга и разработването на софтуер. 

С част от настоящите си партньори се запознава, когато е главен оперативен директор в ЕМС България. През 2015 г. става съосновател и главен изпълнителен директор на Upnetix - българска компания, която за по-малко от 24 месеца се превръща в лидер в мобилната разработка в Източна Европа, регистрирайки най-големия ръст в технологичния сектор в страната (над 800%) и реализирайки над 50 успешни софтуерни проекта за повече от 30 клиенти в Европа, Северна Америка и Близкия изток. След придобиването ѝ от най-голямата софтуерна компания в страната, Радослав поема ролята на главен директор "Успех на клиентите" в Scalefocus, като работи в тясно сътрудничество с Христо Тодоров, Георги Литвиненко и Деян Горинов. През 2021 г., в разгара на пандемията, четиримата основават CleverPine.

Въпреки че формулират предимно това, което не искат с идеята си за компания за лайфстайл, те успяват да повторят успеха си още веднъж - екипът вече надхвърля 100 души, с оборот от 2 милиона лева през първата (непълна) година, 8 милиона през втората, въпреки пазарните сътресения и значителните промени в ИТ индустрията. В края на миналата година пристигна едно от най-големите признания за българска технологична компания - съвместното предприятие между CleverPine и лидера в авиационната индустрия Lufthansa Technik - ViTech.
 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ