6000 лири глоба за кафене в Истанбул, Ердоган забеляза пушач

6000 лири глоба за кафене в Истанбул, Ердоган забеляза пушач

6000 лири глоба за кафене в Истанбул, Ердоган забеляза пушач

6000 турски лири глоба (2800 долара) беше наложена на кафене в Истанбул след като турският президент Реджеп Ердоган забеляза случайно, че един от клиентите на заведението пуши вътре, въпреки забраната за тютюнопушене на обществени места в Турция. Това съобщава агенция „Ройтерс”, цитирана от БТА. 

Ердоган се разхождал в неделя из квартала Есенлер, след церемония по откриване на правителствен комплекс. По време на разходката той забелязал на втория етаж на кафенето клиент със запалена цигара и това предизвикало неговото възмущение. Президентът започнал да сочи клиента с пръст и дори отправил гневни забележки към него, но мъжът не престанал да пуши. 

„Гледайте какъв грубиян. Един президент му казва да спре да пуши, но той си продължава”, казал Ердоган на придружаващите го сътрудници, докато продължил разходката си из квартала. Зяпачи заснели цялата сцена и качили видеото в интернет. Съответните власти решили да глобят кафенето за нарушение на правилата за забрана на пушенето на закрито. Глобите в Турция варират от 1200 до 6000 лири. В случая било решено да се наложи максимална глоба.

Същевременно видеото с Ердоган, който се кара на пушача, породи и шеговито-критични коментари в социалните мрежи. В един от тях се казва по адрес на президента: „Пушенето не е толкова вредно, колкото сте вие”.

Сайтът на турския вестник „Хюриет Дейли Нюз” публикува видеозаписа на случая. Може да го гледате тук

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ