Лидерство БРОЙ /// Мениджър 12/23

Списание МЕНИДЖЪР Ви предлага 4 безплатни статии от броя — 1 / 4

2024-та ще изисква изключителен рефлекс

Поканихме победителите в допълнителните категории на престижния конкурс „Мениджър на годината“ – „Най-добър нов бизнес“, „Бизнес в първите 20 милиона“, „Екип на годината“ и „Бизнес трансформация“, да споделят какви са най-важните избори, които им предстоя

2024-та ще изисква изключителен рефлекс

Поканихме победителите в допълнителните категории на престижния конкурс „Мениджър на годината“ – „Най-добър нов бизнес“, „Бизнес в първите 20 милиона“, „Екип на годината“ и „Бизнес трансформация“, да споделят какви са най-важните избори, които им предстоя

2024-та ще изисква изключителен рефлекс
Снимка: Getty images
quotes

Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на „Диджитал Лайтс“

Компанията е победител в категориите „Най-добър нов бизнес“ и „Екип на годината“

Според икономическите и геополитическите прогнози 2024 г. се очертава да бъде поредната „интересна“ година. За „Диджитал Лайтс“ 2024 г. е ключова, в която изборът ни е да влезем със стратегия за радикални иновации и развитие. Решението ни е да използваме „динамичната“ 2024-та като подготовка за по-мащабно разгръщане на потенциала ни в периода 2025–2027 г. Основните решения пред екипа ни са свързани с пет елемента, които да бъдат внимателно адресирани през 2024 г.: 1) развитие на екипa ни; 2) изключителен клиентски фокус: да предоставяме повече от очакваното на клиентите ни (и техните клиенти); 3) процеси: фокус върху начина на работа; 4) иновации: изграждане на нови компетенции, услуги, продукти и пазари; 5) кураж: да имаме смелостта и силата да вървим по пътя си.

За мен в личен план изборът ми е да заложа още повече на духовно израстване. В години на всеобхватна турбулентност вярването ми е, че трябва да се работи усилено за личностно развитие. Решенията през 2024-та ще изискват изключителна мъдрост, затова считам за критично фокусирането на енергия в тази посока.

Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ

Компанията е победител в категорията „Бизнес трансформация“

Най-съществените избори, които предстоят в ДЗИ през следващата година, са свързани с изпълнение на бизнес целите ни в условията на предизвикателна и постоянно променящата се среда. Като лидер на застрахователния пазар ще насочим усилията си към подкрепата на клиентите и партньорите, като същевременно се стремим да зачитаме и опазваме природата. Нашата цел е да постигнем успех, като увеличаваме доверието на всички участници в процеса и едновременно допринасяме за решаване на социални проблеми и предизвикателства. Това включва намирането на иновативни и устойчиви начини за реализиране на плановете ни.

Ние, в ДЗИ, разбираме важността на използването на технологията за ефективност, докато запазваме автентичността, която дефинира нашата компания. Дигитализираме и трансформираме бизнеса си, запазвайки човешкия му облик, или иначе казано – търсим постоянен баланс между технологичните промени и запазването на персонализираните, ориентирани към клиента взаимодействия.

В личен план очаквам да се изправя пред добре познатото предизвикателство – намирането на равновесие между личните и професионалните ангажименти.

Светлозар Димитров, управител на „Инаут Трейд“

Компанията е победител в категорията „Бизнес в първите 20 милиона“

Всяка следваща година е все по-динамична и все повече свързана с вземането на множество решения. Новопридобитите компании, част от логистичната група на euShipments.com, носят голяма стойност на мрежата ни за международен фулфилмънт и логистика и засилват пазарните ни позиции в региона на Централна и Източна Европа. В същото време локализирането и овладяването на тези нови за нас синергии е истинско предизвикателство, носещо със себе си много и важни избори.

 Направих избора през 2024 г. да се фокусираме върху оптимизирането на портфолиото ни от логистични услуги за онлайн търговията и укрепването на взаимодействието между екипите. Вярвам в успешното справяне с тези предизвикателства! Създаването на по-силна и интегрирана логистична мрежа ще допринесе не само за нашия растеж, но и за по-ефективното обслужване на нуждите на нашите клиенти.

Личностните ми избори, както винаги, са свързани с правенето на клиентски ориентиран, етичен и носещ ползи бизнес, както и избирам да стоя близо до приятелите и семейството. Като баща избирам да положа нужните усилия за това децата ми да станат отговорни и успешни хора.