Британците празнуват диамантения юбилей на Елизабет II

Британците празнуват диамантения юбилей на Елизабет II

Британците празнуват диамантения юбилей на Елизабет II

Британците поставиха началото на четиридневни празненства по случай 60-годишното царуване на кралица Елизабет II. Това е и вторият диамантен юбилей в историята на британската монархия след този на кралица Виктория през 1897 г., предава „Франс прес”.

Утре по Темза ще бъдат пуснати 100 величествени лодки по случай юбилея. Също така кралицата ще присъства на националната служба за благодарност в катедралата "Сейнт Пол", където хиляди поданици се очаква да се подредят по маршрута на официалното шествие на кралица Елизабет до Бъкингамския дворец.

"Това, което аз виждам в Нейно Величество е някой – който въпреки факта, че е на трона 60 години, въпреки, че тя и принц Филип са в относително напреднала възраст - има изключително ниво на физическа енергия, умствена енергия и преди всичко преданост към народа си, към институциите на тази страна и това е начина, по който работи нашата демокрация", заяви министър председателят на Великобритания Дейвид Камерън.

Близо шест милиона души ще празнуват юбилея по улиците на различини събития на Острова. В понеделник празненствата ще са главно вечерта с вечеря на открито в градините на Бъкингам и голям концерт пред двореца.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ