Великобритания пред "години на болка"

Великобритания пред години на болка

Великобритания пред "години на болка"

Новият британски премиер Дейвид Камерън предупреди, че икономиката е в далеч по-тежко състояние от предполаганото до момента. Той даде сигнал, че Великобритания е изправена пред години за „болка” след съкращаването на разходите, пише в. “Сънди Таймс” .

Премиерът посочи сериозен спад на прогнозите за ръста и разкри, че социалните плащания ще понесат основния удар от бюджетните съкращения.

Сериозните мерки, които трябва да помогнат за контролиране на бюджетния дефицит от 156 млрд. лири, включват замразяване на помощите и намаляване на данъчния кредит за дете. Освен това се очаква заплатите на държавните служители да бъдат повишени с по-малък процент от процента на инфлацията, а догодина е планирано замразяването им.

Вицепремиерът и лидер на либералдемократите Ник Клег пък заложи политическата си репутация, обещавайки, че при управлението на коалиционното правителство няма да има връщане към жестоките финансови ограничения от 80-те години. В интервю за в. “Обзървър” той започна смразяваща атака срещу икономическата политика на Маргарет Тачър и обеща да се придържа към примерите на Швеция, Канада и Канада за „прогресивни” съкращения.

„Важно е хората да разберат, че финансовите съкращение не означават повтаряне на 80-те. Ние ще го направим по различен начин”, каза Клег. Това може да доведе до спор с консервативните законодатели, мнозина от които се възхищават на своя бивш лидер г-жа Тачър. Британският вицепремиер заявява, че ще използва властта си „безмилостно”, за да гарантира, че коалицията ще изпълни поетите ангажименти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ