нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Германия с най-добри условия за международните студенти

Германия е държавата, която осигурява най-добри условия за образование на чуждестранните студенти. Това сочи глобално изслведване на „Британски съвет“, наречено „The Global Gauge“, предаде BBC.

Едно от предимствата, които все повече привличат младите хора от чужбина в Германия са нарастващите възможности за обучение изцяло на английски език. Така на студентите се дава възможности да получат висше образование без да знаят немски език.

В международните класове в страната се провеждат семинари, в които участват студенти от САЩ, Китай и Германия и които са водени на английски език от германските преподаватели.

В част от университетите в германските провинции чуждестранните студенти не заплащат такси. Така разходите за престоя им в чужбина са значително по-ниски, отколкото във Великобритания или Канада например.

Изследването на „Британски съвет“ взема предвид показатели като признаването на дипломата в света, тенденциите за увеличаване на броя на чуждестранните студенти, откритостта и подкрепата от страна на преподаватели.

Освен водеща приемна страна за учащите висше образование, Германия е първа в Европа и по отношение на броя на студентите, които нейните университети изпращат в чужбина. Най-много германци пътуват и учат в другите държави. Това ги прави най-мобилните студенти в света.

Сред 11-те най-големи и търсени международни „пазари“ на висше образование в света на второ място се нарежда Австрия, а на трето – Великобритания. Следват Китай, Малайзия, САЩ, Япония, Русия, Нигерия, Бразилия и Индия.