Нови полети на дронове над Париж

Нови полети на дронове над Париж

Нови полети на дронове над Париж

Нови десетина дрона са летели снощи над Париж, съобщава „Паризиен”. Един от тях е бил забелязан в района на Айфеловата кула, друг – близо до двореца Версай, както и над жилищни райони.

Радиоуправляем малък самолет е бил прихванат от полицейски патрул в района на Порт де Монтрьой, но скоро полицаите загубили следите му, съобщава френски тв канал. По-късно машината е била забелязана до Порт де Венсен, където била прибрана от четирима мъже, които избягали с черен автомобил. Полицията издирва колата.

Според Франс инфо полети на дрон е имало през нощта срещу вторник в 3-ти район в Париж, около Площада на Републиката и около редакцията на в. „Либерасион”.

Най-малко 10 подозрителни полета са регистрирани през последната седмица близо до емблематични места в столицата. По информация на „Паризиен” министърът на отбраната ще представи тази седмица мерки неразрешените полети във въздушното пространство на Париж.

От 5 октомври миналата година са регистрирани 60 полета на дронове над Париж и над ядрени обекти във Франция по думите на вътрешния министър Бернар Казньов.

Някои от дроновете са летели едновременно на различи места, отдалечени на стотици километри помежду си, което сочи, че може да става дума за координирана операция, макар че правителството уверява, че няма място за притеснение, пише изданието.

Правителството е въвело превантивни мерки срещу неразрешените полети, както и санкции, които според случая могат да достигнат до 5 г. затвор и 75 000 евро глоба. Париж ще иска промяна и на европейската директива за използването на устройствата.

Франция е една от страните с най-голям брой притежатели на дронове. Според Казньов ще бъдат предприети мерки за поставяне на чипове в безпилотните апарати, за да бъдат откриваеми, или да бъдат неутрализирани със заглушаващи сигнали.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ