Определиха номинациите за антинаградите в киното "Златна малинка"

В Съединените щати огласиха номинираните за носители на тазгодишните антинагради за кино провали "Златна малинка". 

Кинопродукцията "Трансформърс: Ера на изтребление" е един от "фаворитите", които е твърде възможно да получат част от непрестижните отличия. Тя има 7 номинации, въпреки че се нареди сред най-касовите филми на 2014 г., посочва агенция "Ройтерс". Лентата на Майкъл Бей направи 245 милиона долара приходи в Северна Америка и над 1 млрд. в международния боксофис. Според организаторите на антинаградите обаче тя може да бъде определена като "най-лош филм" на годината, с най-лош режисьор и екранен дует. 

Създадени като пародия на оскарите на Американската филмова академия, отличените със "Златна малинка" се обявяват един ден преди връчването на оскарите. Шеговитите призове тази година ще бъдат раздадени за 35-и път на 21 февруари - в нощта преди церемонията за връчването на най-престижните награди в киното, допълва БТА. Традиционно, всяка статуетка струва по-малко от 5 долара, включително данъците от 7 цента. Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста спрей-боя. 

Пародийната церемония е учредена през 1980 г. от публициста Джон Уилсън и се присъждат всяка година от членовете на фондация с неговото име. Сред вероятните "отличени" тази година се очертават и филмите "Легендата за Херкулес" и "Спасяването на Коледа", с по 6 номинации. 

Освен "Трансформърс: Ера на изтребление", най-лош филм може да бъде и "Легендата за Херкулес", "Спасяването на Коледа", "Изоставени" или "Костенурките нинджа".

В категорията за най-лош режисьор са номинирани освен Майкъл Бей и Дарън Доун за "Спасяването на Коледа", Рени Харлин за "Легендата за Херкулес", Джонатан Лийбесман за "Костенурките нинджа" и Сет Макфарлан за "Който оцелее, ще разказва".

Номинации за най-лош актьор имат Кърк Камерън за "Спасяването на Коледа", Никълъс Кейдж за "Изоставени", Келън Лъц за "Легендата за Херкулес", Сет Макфарлан за "Който оцелее, ще разказва" и Адам Сандлър за "Заедно по принуда". За Сандлър - редовния фаворит за Златна малинка, това е единствената номинация тази година.

Носителката на антинаградата за най-лоша актриса ще бъде избрана измежду Дрю Баримор за "Заедно по принуда", Камерън Диас за ролите й в два филма - "Отмъщение по женски" и "Секс запис", Мелиса Маккарти за "Тами", Чарлийз Терон за "Който оцелее, ще разказва" и Гая Вайс за "Легендата за Херкулес".

Освен за най-лоша актриса в главна роля, Камерън Диас е номинирана и за изявата си в поддържаща роля за мюзикъла "Ани". Компания в категорията й правят Меган Фокс за "Костенурките нинджа", Никола Пелц за "Трансформърс: Ера на изтребление", Сюзан Сарандън за "Тами" и Бриджит Райднор за "Спасяването на Коледа".

Келси Грамър е номиниран в категорията за най-лош актьор в поддържаща роля за четири филма - "Непобедимите 3", "Легендата за Оз: Завръщането на Дороти", "Мисли като мъж 2" и "Трансформърс: Ера на изтребление". Освен Грамър, с номинации за най-лош актьор в поддържаща роля са още Мел Гибсън за "Непобедимите 3", Арнолд Шварценегер за "Непобедимите 3", Шакил О'Нийл за "Заедно по принуда" и Кийфър Съдърланд за "Помпей".

В категорията за най-лош екранен дует са номинирани "която и да е двойка роботи - актьори" в "Трансформърс: Ера на изтребление", Кърк Камерън и егото му в "Спасяването на Коледа", Камерън Диас и Джейсън Сигъл в "Секс запис", Сет Макфарлан и Шарлийз Терон в "Който оцелее, ще разказва" и Келън Лъц в комбинация с "който и да е от коремните, гръдните или седалищните му мускули" в "Легендата за Херкулес".

Тази година ще има отличия и и в нова категория. Тя се нарича "Спасител" и ще посочва предишни носители на антиотличията, които наскоро са получили ласкави отзиви за работата си. Такива са Бен АфлекДженифър АнистънМайк МайърсКиану Рийвс и Кристен Стюарт.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ