Последно предупреждение за ЕРП-тата

Последно предупреждение за ЕРП-тата

Последно предупреждение за ЕРП-тата

Трите електроразпределителни дружества получиха последно предупреждение от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за покриване на натрупаните от тях задължения. Ако до края на днешния ден дълговете им към НЕК не бъдат изчистени, утре ДКЕВР ще заседава, за да предприеме съответните действия, като едно от тях може да е и отнемане на лиценза, обяви председателят на ДКЕВР Боян Боев.

„Процедурата с глобите към ЕРП-тата минаха по съответния ред – ДКЕВР написа актовете, поиска становища от дружествата, дружествата върнаха своите становища. Имаме наказателно постановление към ЕнергоПро и към ЕВН, като до края на седмицата, това ще се случи и с ЧЕЗ”, поясни председателят на ДКЕВР Боян Боев във връзка със задълженията на ЕРП-тата към НЕК.

„Глобата е максималната определена от закона – 1 милиона лева”, подчерта Боев, цитиран от „Фокус”. По думите му, дружествата следва да предявят разхода си в периода от юли 2012 до юли 2013 г. , заедно със заявленията си до 31 март.

„Разбирам техните притеснения. Всички са поставени в трудна ситуация, но това отминало решение, което води със себе си проблем сега, не омаловажава сега, те да спазват закона”, допълни Боев.

За национализация на ЕРП-тата пръв заговори енергийният министър Драгомир Стойнев. Вчера той предупреди, че ако трите електроразпределителни дружества не покрият дължимите 320 млн. лв., държавата ще пристъпи към процедура за отнемане на лицензите им.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ