Краят на ерата "Bugatti Veyron"

Краят на ерата Bugatti Veyron

Краят на ерата "Bugatti Veyron"

Volkswagen AG продаде последния си, 450-ти автомобил Bugatti Veyron, с което сложи край на ерата на най-скъпата суперкола, създавана някога, съобщава Bloomberg.

Последният Veyron  се казва „La Finale” и представлява версия на Grand Sport Vitesse, който има 1200 конски сили. Колата ще бъде изложена на Geneva Motor Show следващата седмица. 450-те автомобила Veyron са били продадени на средна цена от около 2,3 милиона евро всеки, твърди в изявлението си от понеделник френският филиал на Bugatti.

След като купува марката Bugatti през 1998 година, Volkswagen съживява компанията-производителка, основана от Еторе Бугати. Целта била създаването на автомобил, достатъчно мощен, за да се движи със скорост от 400км/ч, но и достатъчно стилен и удобен за посещение на бляскави церемонии. Моделът Veyron е представен за първи път през 2005 година.

„Безпрецедентна ера от автомобилната индустрия достигна своя връх”, заяви президентът на Bugatti, Волфганг Дюрхаймер. „Дори 10 години след излизането си на пазара, Veyron си остава уникат в много отношения.”

Последния Veyron е бил купен от неизвестен клиент от Близкия Изток. В периода на производство, около половината автомобили Veyron са били продадени в Европа, а около четвърт – в САЩ, - твърдят от Bugatti.

В момента Volkswagen работи по нова суперкола с марка Bugatti и тества поне три различни концепции за наследника на Veyron, твърдят хора, запознати с плановете на компанията. Ръководителят на дизайнерския екип на Volkswagen, Уолтър де Силва, казва, че новият модел на Bugatti ще бъде „изкуство”. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ