Един вълнуващ начин да се учи английски език (видео)

Бразилският криейтив отново печели овации с великолепно проста и ефектна рекламна идея.

Агенция FCB в Бразилия организира трогателна кампания за свой клиент – езиковите училища CNA в страната. Тя пожела да заснеме млади бразилци, които учат английски в училищата на CNA, по време на необичайно и истинско упражнение по говорене. Агенцията свърза учениците във видеоразговор с американци от дом за възрастни хора. Те от своя страна на драго сърце си поговориха с бразилските момчета и момичета, помогнаха им в езиковите им умения и същевременно разнообразиха ежедневието си, като спечелиха нови приятели от една друга нация.

Проектът се казва „Езиков обмен”. Видеото тук показва някои от резултатите от него. Разликите между възрастта и произхода на събеседниците в уеб чата, който кадрите отразяват, прави инициативата забележителна и много интересна за гледане, коментира Adweek. 

Пилотният проект е бил извършен в училище на CNA в Сао Пауло, Бразилия, и в дома за възрастни Windsor Park Retirement Community в Чикаго. Разговорите били записани и публикувани в скрит YouTube канал, за да могат учителите да ги гледат и да оценят развитието на учениците си. „Красотата на проекта е в убеждението на CNA, че изграждаме по-добри ученици, когато изграждаме по-добри хора”, отбелязва Макс Гералдо – шеф на FCB Бразилия. 

Ето и видеото с трогателното запознанство на тези толкова различни хора от света, които се разбират на английски език. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ