Една страхотна PSA реклама за безопасността по пътищата

Времето замръзва и двама шофьори, обречени на катастрофа, излизат от колите си и провеждат трогателен разговор на пътя, преди да се сблъскат в тази страхотна социална реклама за пътната безопасност от Нова Зеландия.

Видеото попада в категорията public service announcement (PSA) или public service ad – съобщения в публичен интерес, разпространявани в медиите, без да се таксуват като реклама, с цел да повишат вниманието към важни за обществото въпроси и опасности. Във Великобритания например тези кампании са определяни като „филми за обществена информация” (Public Information Films).

Рекламата тук е добър пример за такъв филм, с разговора в нея между двамата водачи на автомобили. Те се срещат в миг на безвремие преди тежък инцидент. Единият се извинява, че изскача на пътя без предимство с аргумента, че е мислел, че има достатъчно време, преди колата отдясно да дойде. Другият се оправдава, че не е имал време да отреагира, да го види, да натисне спирачките и да успее да спре. В колата на първия шофьор се вози малкият му син.

Съобщението е:  „Други хора (на пътя) правят грешки. Намали скоростта”.

Това е рекламата ни за деня. Ето го и видеото. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ