С оригинална идея Google спечели печатна реклама за $1 млн.

С оригинална идея Google спечели печатна реклама за $1 млн.

С оригинална идея Google спечели печатна реклама за $1 млн.

Американският вестник USA Today обяви, че награждава Google с печатна реклама на цели страници на обща стойност 1 млн. долара за идеята й за реклама на социалната мрежа Google +. С тази идея интернет гигантът е спечелил конкурс за най-креативна и оригинална печатна реклама, организиран от вестника.

Идеята на Google не съдържа никакви илюстрации. Само малко текст, но какъв! Тя представлява редактирана с червена химикалка, кратка вестникарска информация. В нея е записано, че тибетският духовен лидер Далай Лама е отменил плановете си да се включи в празненството по случай 80. рожден ден на приятеля си нобелов лауреат Дезмънд Мпило Туту в Южна Африка, заради нежелание на приемащото правителство да му даде виза. Шест думи са задраскани и смисълът е променен така, че дописката да гласи, че двамата ще се срещнат в реално време, в Google +. И събитието ще се предава в реално време.

Наградата е присъдена от Ad Council – неправителствена агенция – и от рекламна агенция Team Детройт, които са били избрани за жури от вестника. Конкурсът бе стартиран през октомври в рамките на кампания за редизайн на USA Today и по повод 30. годишнина на изданието. Основно изискване бе наличието на креативност, оригиналност и ясно писане в рекламата. Останалите идеи за печатна реклама, които са се включили в конкурса, можете да разгледате тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ