Дъжд и гръмотевици по празниците

Дъжд и гръмотевици по празниците

Дъжд и гръмотевици по празниците

Майските празници идват с обещания за променливо време. Очакват се валежи, на места с гръмотевици, но слънцето ще пробива облаците. Утре облачността ще бъде значителна. На места ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще са между 16 и 20 градуса.

В четвъртък - първия от поредицата почивни дни, около и преди обяд ще има променлива облачност, прогнозират синоптиците. В следобедните часове тя ще се увеличава и на места ще превали и прегърми. Температурите ще са между 8 до 13 градуса сутрин, а следобяд ще достигнат 18 до 23 градуса.

В петък отново ще има слънчеви интервали преди обяд, а в следобедните часове на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се понижат с 1-2 градуса и ще бъдат от 17 до 22 градуса.

В събота ще превали и прегърми, но на по-малко места. Температурите ще са между 17 и 23 градуса.

В неделя и понеделник от северозапад ще прониква по-студен въздух. Температурите ще се понижат и на много места ще вали, като са възможни и гръмотевици. В Дунавската равнина ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. По-късно вятърът ще се ориентира от север и североизток.

В планините през следващите 6-7 дни ще бъде предимно облачно. Преваляванията от дъжд ще са ежедневни, в някои дни ще са придружени от гръмотевици. Малко по-голяма вероятност за слънчеви интервали и разкъсвания на облачността има в Източна Стара планина и Странджа. Температурите на 1200 метра надморска височина до неделя ще бъдат около 11 градуса.

Днес времето остава без промяна - облаци и висока влажност. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°С, в София – около 17°С. През нощта срещу сряда валежи ще има на повече места, в отделни райони от Северозападна България ще бъдат значителни. Атмосферното налягане е ниско и ще падне още малко, предвиждат експертите от НИМХ (БАН).

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ