Пак сме най-големите песимисти в Европа

Пак сме най-големите песимисти в Европа

Пак сме най-големите песимисти в Европа

Повечето европейски граждани вярват, че кризата и безработицата са преминали връхната си точка, нараства и броят на тези, които очакват подобрение през следващите 12 месеца, пише Actualno. В България обаче това не е така.

Според последното изследване на Евробарометър, направено след европейските избори, значително повече хора от преди – 42 процента, вярват, че техният глас има значение в Европа.

В България е регистриран същият процент, страната ни обаче отново се откроява с недоволство от живота и управлението и песимистични очаквания за бъдещето.

Качеството на живота у нас е лошо, смятат 93 на сто от българите, също толкова не са доволни от икономическата ситуация в страната, а още повече - 95 процента – от трудовата заетост. 56 на сто от сънародниците ни не са доволни и от живота си като цяло, като по този показател леко ни изпреварва единствено Гърция. Същият е и делът на хората, които определят финансовото положение на домакинствата си като „лошо”.

Между 70 и 80 на сто от българите не смятат, че демокрацията у нас функционира добре, не вярват на политическите партии, парламента и правителството, и са на мнение, че страната върви в грешна посока.

Лек спад е регистриран и в доверието към Европейския съюз, въпреки това у нас то продължава да е едно от най-високите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ