Последното желание на Филип Хофман било за сина му

Последното желание на Филип Хофман било за сина му

Последното желание на Филип Хофман било за сина му

Последното желание на актьора Филип Сиймур Хофман е било синът му да израсне в Ню Йорк, Чикаго или Сан Франциско, показа завещанието на починалия наскоро носител на „Оскар”.

Хофман, който изгуби живота си заради свръхдоза хероин в началото на месеца, е оставил цялото си състояние на своята „приятелка и спътница” Мими О’Донъл – майка на трите му деца, предаде Си Ен Ен.

Завещанието е подписано от Хофман през октомври 2004 г., когато синът му Купър – днес десетгодишен, е бил само на годинка, и преди раждането на дъщерите му Талула и Уила.

„Моето силно желание, но не наставление към опекуна, е синът ми Купър Хофман да бъде отгледан и да живее на територията на Манхатън в щата Ню Йорк, или Чикаго, Илиноис, или Сан Франциско, Калифорния”, пише в 13-страничното завещание. Насоката е към евентуалния настойник на детето, в случай че майка му също не е жива по времето на смъртта на актьора.

Ако животът в тези три града не се окаже възможен, Хофман е пожелал детето му да ги посещава поне два пъти годишно.

„Целта на това искане е синът ми да бъде изложен на културата, изкуствата и архитектурата, предлагани от тези градове”, е обоснованието на звездата.

46-годишният Филип Сиймур Хофман бе открит на 2 февруари безжизнен на пода на банята си със спринцовка, забита в ръката. Смъртта му бе обявена на място. Разследващите откриха почти 50 плика, пълни с хероин в нюйоркския му апартамент, както и спринцовки и други лекарства. Хофман, който бе номиниран за наградите на Американската филмова академия 4 пъти, получи „Оскар” за главна мъжка роля за изпълнението си на писателя Труман Капоти във филма „Капоти” през 2006 г. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ