Прокуратурата обвини Волен Сидеров в три престъпления

Прокуратурата обвини Волен Сидеров  в три престъпления

Прокуратурата обвини Волен Сидеров в три престъпления

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна.

Сидеров е обвинен, за това че на 6 януари 2014 г. на борда на полет, изпълняващ маршрут София - Варна и на Летище Варна е извършил три престъпления. Той е осъществил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Те се отличават по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, както и със съпротива срещу орган на властта, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Магистратите обясниха, че Сидеров предизвикал скандал и отправил обидни реплики към френската гражданка Стефани Дюмортие. При извозване на пътниците от борда на самолета до летищния терминал Сидеров е извършил горепосочените действия, като е предизвикал скандал с Димитър Бахнев. Крещял му е, блъскал го и се е опитал да го ритне и удари.

В зоната на летищния терминал и на паркинга на Летище Варна, Сидеров е продължил да се държи непристойно. Крещял, отправял обидни реплики и квалификации към органите на полицията. Деянието е било придружено със съпротива срещу орган на властта – Милен Кателиев и Недко Недев (служители към 03 РУП-Варна), които изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред .

Сидеров е обвинен и затова че на 6 януари 2014 г., на Летище Варна, причинил на изпълняващия служебните си задължения полицай Костадин Колев лека телесна повреда в областта на лявата скула, като му нанесъл удар с юмрук.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ