Ремонтът на „Цариградско шосе” започва утре

Ремонтът на „Цариградско шосе” започва утре

Ремонтът на „Цариградско шосе” започва утре

Ремонтът на бул. „Цариградско шосе” по мостовото съоръжение над бул. „Д-р Г. М. Димитров”, който се очаква да създаде доста транспортни затруднения на столичани, започва официално от утре, 1. април. Движението на превозни средства в ремонтирания участък ще се извършва двупосочно само в едното пътно платно на булеварда, съобщиха от Столична община.

Във връзка с рехабилитацията, от 1 април до 15 май 2014 г. включително се забранява влизането на превозни средства по южното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” при бул. „Д-р Г. М. Димитров”. Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” в същия участък.

От 16 май 2014 г. до 25 юни 2014 г. включително ще бъде забранено влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” при бул. „Д-р Г. М. Димитров”. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в ремонтираното южното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” в същия участък.

Временната организация на движението се въвежда във връзка с рехабилитация на бул. „Цариградско шосе” от надлез над бул. „Г.М.Димитров” до надлез над бул. „Александър Малинов”, включително прилежащите съоръжения, която е част от капиталовата програма за ремонт на пътна инфраструктура на София.

По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време включително в почивните дни.

Проектът за рехабилитация на моста на 4. километър е на стойност 10 млн. лева, като отсечката, която ще се ремонтира сега, от надлеза на бул. „Г. М. Димитров" до надлеза над бул. „Александър Малинов" ще струва малко над 4 млн. лева

Строително-монтажните работи включват надлеза по бул. „Цариградско шосе” при бул. „Г.М.Димитров”, надлеза над бул. „Александър Малинов”, пешеходния подлез под бул. „Цариградско шосе” при Окръжна болница, рехабилитация на централни и локални платна на булеварда от надлеза над бул „Г.М. Димитров" до надлез над бул. „Александър Малинов".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ