Новата романтична реклама на сладоледа Cornetto в Турция

В Турция се завъртя нов рекламен филм на сладоледа Cornetto на Unilever. Той следва предишна реклама на продукта с романтичен сюжет, събрала популярност през 2013 г. чрез YouTube в целия свят.

Видеото разказва историята на двама красиви герои – момче и момиче, които се засичат случайно в автобус от градския транспорт в Турция и се харесват. Тя обаче слиза на спирка и не успяват да се запознаят. На момчето обаче му става ясно, че двамата слушат един и същи изпълнител – турският поп певец Ялан. Той започва да я издирва сред почитателите на Ялан в музикална социална мрежа, намира я и се свързват и във Facebook.

Историята е озвучена от песен на турски език на Ялан, също както предишната хитова реклама на Cornetto. В случая може би може да се говори и за вид позициониране на звезда в кампанията (т.нар. celebrity endorsement), освен за рекламиране на продукта, който се вписва сравнително ненатрапчиво в целия сюжет. Освен че музиката му озвучава историята, Ялан се оказва важен и за развитието на сюжета. 

Всичко в рекламата – обстановката, външният вид на героите, начинът, по който се свързват и местата в ежедневието им, изглеждат напълно европейски.

На финала на турски език е изписано „Удоволствието е в пътуването и любовта е накрая”. Също както предишното турско видео на същата марка сладолед, и това се харесва много в мрежата.

Ето го и него. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ