Ражда се мега компания за дизайнерска мода

Ражда се мега компания за дизайнерска мода

Ражда се мега компания за дизайнерска мода

Модната марка Tommy Hilfiger ще бъде закупена от конгломерата Philips-Van Heusen, който притежава и Calvin Klein. Сделката за 3 млрд. долара ще създаде една от най-големите компании за дизайнерски дрехи в света, съобщава BBC News. Очаква се след като присъедини Tommy Hilfiger, купувачът Philips-Van Heusen да увеличи дохода си до 4.6 млрд. долара.

Световноизвестният дизайнер Томи Хилфигър ще продължи да работи за създадената от него компания за марково облекло. Той приветства сделката и смята, че това е следващата стъпка в глобалното развитие и разпространение на марката Tommy Hilfiger, пише BBC. По този начин марката се връща към американските си корени, след като от 2006 г. досега беше собственост на британския фонд за дялови инвестиции Apax Partners.

Пазарът реагира положително на интереса на Philips-Van Heusen към дизайнерската марка на Хилфигър. В понеделник цената на акциите на компанията купувач се покачи с 9%. Освен Calvin Klein, портфейлът на Philips-Van Heusen съдържа още дизайнерските марки Arrow, IZOD и Bass.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ