ВМРО-ДПМНЕ печели парламентарните избори в Македония

ВМРО-ДПМНЕ печели парламентарните избори в Македония

ВМРО-ДПМНЕ печели парламентарните избори в Македония

ВМРО-ДПМНЕ спечели предсрочните парламентарни избори в Македония, които се проведоха вчера. Според последните данни на  Държавната избирателна комисия на Македония (ДИК) ВМРО-ДПМНЕ е спечелила 426 804 гласове или 39,36%, съобщават местните медии.

На второ място остава Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ), който е спечелил 358 169 гласа или 33,03%.

В борбата между албанските партии победи Демократическият съюз (ДСИ) за интеграция на Али Ахмети. ДСИ събра 108 371 гласа или 9,99%“

Късно снощи лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски обяви победа на изборите на пресконференция в щаба на управляващата партия.

 „В Македония имаше избори, чиято организация може да бъде пример. Предизборният период и изборният ден преминаха в честна и демократична атмосфера. Имахме празник на демокрацията в Македония. Честито на всички за този голям успех. Със задоволство мога да обявя, че победи ВМРО-ДПМНЕ и Коалицията за по-добра Македония”, каза Груевски. Той посочи, че ВМРО-ДПМНЕ ще има 55 или повече места в новия парламент.

До предложението за предсрочни избори се стигна, след като в продължение на няколко месеца опозиционната партия СДСМ бойкотираше работата на парламента.

Според наблюдатели резултатите от вота ще сложат край на политическата криза в Македония и ще й помогнат за нейната евроатлантическа интеграция.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ