Любослав Пенев е новият селекционер на българския национален отбор по футбол

Любослав Пенев е новият селекционер на българския национален отбор по футбол

Любослав Пенев е новият селекционер на българския национален отбор по футбол

Любослав Пенев официално е новият национален селекционер на българския отбор по футбол. Това обяви днес президентът на БФС Борислав Михайлов. След уволнението на Матеус през септември многократно в медийното пространство се тиражираше, че именно Любо Пенев ще заеме поста на старши треньор.

Изпълкомът на БФС е избрал единодушно Пенев за треньор на представителния ни отбор. Негови помощници ще бъдат Радослав Здравков и испанският кондиционен специалист Давид Родригес, а треньор на вратарите ще бъде Йордан Йорданов-Жан.

„Договорът на Любо е за 2+2 години. Той ще представи екипа си. Четири души са и ще работят ежедневно. Така ще могат да обхванат всички мачове, в които участват национални състезатели", заяви Михайлов.

„Сигурен съм, че имаме добри играчи. Но те трябва да полагат усилия и в клубния си отбор, за да бъдат на ниво. Затова ще търся диалог с клубните треньори. Аз съм млад треньор, но имам постижения. Класирах ЦСКА за евротурнирите, направих Литекс шампион, бях обявен за най-добър специалист от футболистите. Първите две години ще обигравам отбора, но няма да бягам от резултатите. Ще търся точки и добро представяне. Повиканите в тима не трябва да мислят, че са на почивка тук", заяви новият селекционер.

Любослав Пенев ще направи официален дебют начело на националите на 29 февруари. Тогава трикольорите ще се изправят срещу Унгария в приятелски мач.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ