Световното по културизъм ще се проведе в София

Световното по културизъм ще се проведе в София

Световното по културизъм ще се проведе в София

София бе избрана за домакин на Световното първенство по културизъм и фитнес при класиците, което ще се проведе в края на ноември, съобщи шефът на БФКФ Александър Сталийски. Международният елит на силните тела ще се стече у нас по избор на Международната федерация по културизъм и фитнес.

"Имахме още два варианта - Бургас и Варна, но в крайна сметка се отказахме от тях. Изискванията са огромни, а залите там трудно могат да ги изпълнят. Затова отново избрахме НДК, където проведохме перфектно европейско първенство и то беше високо оценено от всички", обясни Сталийски.

Вчера започна и балканското първенство по културизъм, което се провежда в Чачак, Сърбия. Страната ни е предстванена там от 16 атлети, които ще се борят за злато и ще се подготвят за европейското първенство, което предстои в Санта Сузана, Испания. Там за честта на България ще се състезават 10 от елитните ни културисти.

При златен медал те ще получат привлекателни премии от българската организация, увери Сталийски. Миналата година българите донесоха 4 златни европейски медала, един сребърен и два бронзови. Сънародникът ни Христомир Христов бе обявен за абсолютен шампион на турнира. От БФКФ се надяват, че и тази година родните атлети ще постигнат високите си цели.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ