Най-добрият начин да овладеете умение

Най-добрият начин да овладеете умение

Най-добрият начин да овладеете умение

Независимо дали става дума за спорт, изкуства, академични начинания или друго, правилото е винаги същото. Ако искаш да разгърнеш потенциала си, трябва упорито да упражняваш определено умение много дълго, със забележително постоянство. 

Майсторството никога не е инцидентно, посочва блогърът Джеймс Клиър в материал в Business Insider. "Пол Ердос - невероятният математик, публикувал над 1500 доклада преди да се установи като лидер на мисълта. Известни композитори преживели 10 години на подценяван труд, преди да получат признание", посочва той. По някакъв начин хората с топ представяне във всеки занаят винаги намират начин да се влюбят в скуката, да упражнят повторяемост и да свършат работата. 

Как да се влюбим в скуката? Какви точно стратегии да предприемем, за да си създадем навик, който ще ни бъде полезен?

  • Първо, има много малко надежда да успеете да се влюбите в действие, чието изпълнение мразите. Никой не е успял, като е ненавиждал това, с което се занимава. Изберете нещо, което за начало ви харесва. След това идва борбата с монотонността. Тя е в това да научим добре на основните действия за изпълнение на една задача и след това, при повтарянето им, да празнуваме всяка малка победа, която правим. Като отчитаме пред себе си подобрения всяка седмица е много по-лесно да се ентусиазираме за упражнения отново и отново и да постигнем прогрес. 
  • Влюбете се в резултата от задачата, не в самата задача. Да бъдем реалисти - има неща, които винаги ще бъдат трудни за изпълнение. Такъв пример е спринтирането. Малцина състезатели очакват с нетърпение момента, в който ще изпълнят дробовете си въздох до болка и ще напънат мускулите си и цялото си същество в опит да надбягат някой друг. В толкова трудни моменти човек може да постигне успех само като измести вниманието си от задачата, която технически трябва да изпълнява, и го насочи към резултата. Целта е да се влюбим в тази своя личност, която е достатъчно силна да не изпуска тренировки. 

Най-важно е да не късаме веригата. Да не се отказваме от упражненията. Единственият начин човек да овладее умение е упорството. Да не позволява да му става скучно. Това е абсолютното конкурентно предимство. Успехът често се корени в упражняването на съвсем основни неща, на които по принцип всеки е способен, но на никой не му се иска да ги тренира скучно и монотонно с години. Геният се открива в постоянството. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ