Французите са най-нелюбезните в света според туристите

Французите са най-нелюбезните в света според туристите

Французите са най-нелюбезните в света според туристите

Французите са най-неприятните хора в света за туристите. Това е изводът в доклад на Съвета за насърчаване на туризма, изпратен на 11 юни до външния министър на страната Лоран Фабиюс.

Обслужването на туристите е далече от очакванията им. Нивото на удовлетворение е 30% по-ниско от средното за Европа по скалата качество-цена, пише Дейли Телеграф, който първи публикува данни от доклада.

Според британския вестник Франция е страната на най-несимпатичните хора, най-неприятните таксиметрови шофьори и най-агресивните сервитьори. „Франция е парализирана от французите”, обобщава изданието.

С повече от 84 млн. туристи годишно Франция е най-посещаваната страна в света от 1980-те години насам. Но Париж е един от най-нелюбезните градове в Европа според интернет проучване на туристическия сайт TripAdvisor. В доклада до Фабиюс това е наречено „френски парадокс”.

На този фон външното министерство в Париж дефинира стратегия и създаде фонд с цел до 2020 г. туристите да достигнат 100 млн. годишно. Основна цел обаче е да се подобри посрещането на чуждестранните туристи. „Това трябва да стане национален приоритет”, обяви Лоран Фабиюс. Предстои мащабна кампания за подобряване на гостоприемството на французите и на работещите в сфери, свързани с туризма.

Планът на шефа на френската дипломация е още по-амбициозен: да научи французите да се усмихват. Телеграф отбелязва, че това не е първият опит за подобряване на отношението към чуждите туристи. През 2013 г. парижкото кметство издаде за работещите в търговията учебник по учтивост. Три години по-рано общината изпрати „посланици на усмивката”, за да създават добро настроение около главните забележителности в столицата.

Въпреки че Франция е първата дестинация в света, тя е на 3-то място по приходи от туризъм. Преди година правителството обяви план от 30 точки в подкрепа на този основен бизнес. След сегашния доклад външният министър Лоран Фабиюс обяви мерки в 4 ключови области: цифровизация, посрещане, организация и инвестиции. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ