Вярвайте в себе си и смело напред!

Вярвайте в себе си и смело напред!

Вярвайте в себе си и смело напред!

Попитайте всеки успял човек на когото се възхищавате и той ще потвърди: доверието в собствените сили поддържа успеха.

Ако искате да сте наистина добри в нещо, без значение на кой етап сте в живота си, трябва да вярвате в себе си.

Не всички сме благословени със самоувереност. Когато започнах в бизнеса, бях човек, който аз лично исках да подобря. Още си спомням как пристигах на важни срещи и за интервюта, чувствайки се невероятно нервен преди да прекрача прага на стаята.

Увереността в себе си подобрява опита. Има няколко стъпки и мерки, които всеки може да предприеме, за да се увери, че не го дърпа назад липсата на вяра в себе си.

Подготовката е всичко. Няма нищо по-лошо от неуспешния старт на важна среща, в която сте влезли без да знаете този малък, но решаващ детайл.

Ако трябва да бъдем честни, с оглед на интернет и постоянния достъп до информация в него в наши дни наистина няма оправдание да не си подготвен. Подготовката наистина прави разликата между успешната среща и губенето на време и усилия. Дори по-важно е, че ще се почувствате смислено. Сякаш сте променили нещо. Това е отличен начин да премахнете съмненията в себе си.

Друг начин да го сторите е като често мислите за положителните резултати, които сте постигнали в миналото. Върнете се назад към казуси с клиенти, които сте разрешили. Или продажби, които сте успели да затворите. Дори не е задължително да мислете за постижения, свързани с работата ви. Може би сте произнесли страхотна реч пред стотици хора по време на сватба? Това, което трябва да сторите, за да повярвате повече в себе си, е да си представите миналите си успехи. Това ще ви постави в правилна настройка на ума. Такава, която ще ви помогне в предстоящото.

Освен това е важно да се научите да бъдете устойчиви на критика. Вместо да я възприемате като негатив, използвайте я като основа за самоусъвършенстване. Винаги съм казвал, че това е била една от грешките ми, които са ми давали най-големи уроци.

И нека всичко това дойде до вас с предупреждение – границата между увереността в себе си и арогантността е много тънка. И много бързо се преминава през нея по пътя на бизнеса.

Всички в живота обичаме да работим и контактуваме с хора, с които се разбираме. Също толкова важно е обаче, че искаме да работим с хора, които имат пълна вяра в това, което правят.

Джеймс Каан – лектор и изпълнителен директор на Hamilton Bradshaw в LinkedIn

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ