Да напуснеш със стил

Да напуснеш със стил

Да напуснеш със стил

На всички се е случвало. Работите нещо, което вече не ви е приятно. В някои дни едва успявате да намерите сили да идете до офиса. Затова, след дълги размисли, решавате да напуснете.

Но как планирате да го направите?

Повечето хора дават стандартното писмено предизвестие. Има обаче едно ограничено, но впечатляващо малцинство, за което напускането е начин да предадат важно послание. Сайтът Salary.com събра няколко такива истински истории, които може би ще предизвикат усмивка у вас, а може даже да ви дадат някои оригинални и опасни идеи. Да видим.

1. Хари Потър

Помните ли, когато хората посещаваха книжарници? Е, през 2007 г. няколко служители на книжарницата Borders в САЩ решили, че им стига толкова. Писменото предизвестие обаче явно се оказало твърде слаба ракия за тях, така че те сметнали, че трябва да изведат преживяването на следващото ниво.

Последната книга от поредицата за Хари Потър тъкмо щяла да излезе от печат и лудите фенове от цял свят копнеели за предварителен поглед към приключенията на Хари, Рон и Хърмаяни. И въпреки че издателят бил наредил всичко да се пази в строга тайна, ядосаните служители се записали на видео как четат „спойлери” от книгата само дни, преди тя да излезе от печат.

2. Стани и извикай

Дъг Уокър предал писменото си заявление, че ще напуска. Само че не използвал хартия и мастило. Вместо това Уокър задоволил страстта си към драмата, като се въоръжил с мощен касетофон и надул музиката, докато влизал в кафетерията, където работел. Артистично се качил на една от масите, вдигнал ръце нагоре и разкъсал ризата си, за да разкрие надписа: „НАПУСКАМ!”

3. Супер Марио

Тази история е доказателство, че не всяко напускане трябва да бъде изпълнено с горчивина. Един австралийски разработчик на видеоигри не изпитвал лоши чувства към работодателя си, но просто искал да основе собствена компания. Затова какъв по-добър начин да омекоти удара, от това да свърши работата, за която го били наели?

Мъжът създал собствена модифицирана версия на играта „Супер Марио”, която шефовете му трябвало да изиграят, за да разберат причините му да напусне. Един креативен, добре обмислен и тактичен начин да си тръгнеш! Може и вие да я поиграете тук. 

4. Вземи си бира и отлитай!

Летенето със самолет може да бъде стресиращо. А да се грижиш за стресираните пътници – още повече. Затова през 2010 г. стюардът Стивън Слейтър измислил един от най-уникалните начини да напуснеш работа, докато самолетът му кацал на летище „Джей Еф Кей” в Ню Йорк. Слейтър дръпнал гневна реч по съобщителната система в самолета, след като нервен пасажер го ударил по главата и не се извинил. Стюардът обявил, че напуска, грабнал две бири под мишница, отворил вратата на самолета и се спуснал по аварийната надуваема пързалка, стъпвайки невредим на пистата. За съжаление, после бил осъден за криминална небрежност, така че дори с драмата трябва да се внимава.

5. И табелата помага

Трима служители на магазин за дрехи в Рочестър, щата Ню Йорк, просто издигнали плакат с послание до мениджъра, където описвали причините, поради които напускат. Сред тях били липсата на съчувствие към служители, диагностицирани с рак, използването на вулгарен език и общо противно поведение към всички.

6. Да си тръгнеш с музика

Искате ли наистина да ви чуят как си тръгвате? Наемете маршируващи музиканти. Така поне направил един хотелски служител, който се уморил да се държат зле с него на работното му място. Джоуи събрал дузина приятели, въоръжени с духови и ударни инструменти. Начело с него, те влезли в хотела, Джоуи предал предизвестието си на управителя и тогава оркестърът гръмнал със силата на топовен изстрел. Говори се, че представлението си е струвало организацията.

7. Сбогом с Кание

Марина Шифрин обаче задава златния стандарт на епичните напускания. Тя работела за фирма, създаваща новинарски видеоматериали. Така че Шифрин се заснела как танцува из офиса под звуците на Кание Уест, и по-точно на песента Gone („Напуснах”). В долната част на видеото тече неспирен поток от субтитри с оплаквания и причини тя да се маха от работа. Най-важната част от плана й обаче е, че знаела, че когато нещо се върши, то трябва да се върши добре. Клипът привлякъл вниманието на Куин Латифа, която наскоро предложи работа на Шифрин. Не се съобщава дали Кание желае да я наеме като танцьорка за някой клип. Но когато я видите, ще разберете, че го заслужава. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ