Комплименти за таланта

Комплименти за таланта

Комплименти за таланта

Има хиляди съвети как да откриете добри служители и да ги привлечете към компанията си. Не по-малко важно е обаче да успеете да откриете силните страни на всеки един от настоящите ви служители. Може да се окаже, че те имат неподозирани таланти, които ще са от полза за компанията ви. Това е важно особено в момент, когато не може да си позволите да назначавате нови хора.

Превърнете комплимента в интервю

Когато някой от служителите ви се справи добре с дадена задача, освен да го похвалите, разпитайте как точно го е направил. Така не само ще отриете талантите му, но и ще може да ги използвате занапред в работата си.

Анализирайте как хората мислят, не само как действат

Това, което стои зад високите постижения, не са действията, а начинът на мислене. Разберете какво седи зад решението на хората да вършат работата си по точно определен начин. Вероятно това е свързано с различни принципи и разбирания за бизнеса.  

Научете какво вдъхновява служителите ви

Добрите мениджъри знаят с какво обичат да се занимават служителите им и кои проекти ги мотивират. Разбирайки какво ги вдъхновява, много по-лесно ще може да поставяте следващите задачи. Само когато хората имат интерес към възложената работа, може да разчитате на добри резултати.

Разберете повече за мечтите на хората си

Човек не винаги се занимава с това, което му се иска. При друго стечение на обстоятелствата най-добрите ви служители вероятно биха се занимавали с нещо различно от това, което работят. Разберете какво е то. С бъдещите проекти, които им възлагате, може да сбъднете част от тяхната мечта, а те да ви се отблагодарят с отлично свършена работа.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ