Предизвикателствата на свободната практика

Предизвикателствата на свободната практика

Предизвикателствата на свободната практика

Джогинг в късната сутрин, дълги кафета, спокойствието да не се нуждаеш от разрешение да си вземеш ден почивка, когато детето ти се разболее. Това са от малкото привилегии на работата като фрилансер. За да бъдете щастлив, когато работите на свободна практика обаче трябва да сте честен със себе си и да знаете, че ще ви е нужна поне година, докато влезете в новия ритъм и успеете да се справите с всичко, което ви предстои, пише Harvard Business Review.

Преди да направите крачката към свободата определете какви способности точно притежавате. Ще трябва да развиете в себе си предприемчива страст и да свикнете с мисълта, че не сте част от корпорация и се отчитате единствено пред себе си, което в повечето случаи може да е още по-смущаващо. Може да мислите, че пак ще работите по 40 часа на ден, но внимавайте, защото много от тези часове ще отива в организационна работа, която е само подготовка за същественото.

Организацията всъщност е един от основните проблеми на свободната практика. Когато човек разполага с цялото си време без никой да го контролира е трудно да го организира правилно. Затова първо се убедете, че сте способни на това. Изградете си режим, който да спазвате стриктно и следете ангажиментите си. Добрият самоконтрол ще е основното в свободната ви практика.

Създайте си конкурентни предимства пред другите и не се огъвайте на натиск или критика. Вашата отговорност е сам да изградите приоритети, целите и ценностите, които ще ви ръководят в работата ви.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ