Провалете се, за да успеете!

Провалете се, за да успеете!

Провалете се, за да успеете!

Защо нещо толкова болезнено като провала е толкова популярна тема? Огледайте се наоколо. Умните хора казват, че ние всички трябва да се проваляме бързо и често. Умните хора казват, че провалът може да бъде най-добрият учител и този провал е в основата на иновациите. Очевидно Силиконовата долина обича провалите и вие трябва да ги обикнете също, пише Джеф Хейдън за Inc.com.

Ето защо.

Вашите служители обикновено ви оставят да мислите, че сте прав дори когато не сте. Малцина са достатъчно смели или самонадеяни, за да ви кажат друго. Те нямат друг избор освен да ви кажат това, което искате да чуете.

И това ви прави цар или царица на вашия бизнес.

Да носите корона е силно чувство, но си има и отрицателни страни. Когато сте всемогъщ е трудно да се подложат под съмнение вашите решения, вашата гледна точка и подходът за решаване на проблемите.

Дори по-лошо може да загубите способността да виждате гледната точка на вашите служители. Тогава е почти невъзможно да управлявате компания, когато сте загубили цялата перспектива.

И така, какво можеш да направиш? Направете нещо трудно и се провалете.

Само че този път се провалете по различен начин. Бизнес провалите струват време и пари, които повечето от нас нямат в излишък. Аз никога не съм виждал оперативен бюджет с "умишлени неуспехи" в отделен ред. Вместо това се провалете в нещо извън вашия бизнес. Задайте си цел, която знаете че не може да достигнете. Ако обикновено пробягвате 3 км за 21 минути, опитайте да пробягате 7 км за 35 минути. Дори и да се провалите не го правете без липса на опити. Може и да надминете очакванията си. Това е полезно упражнение за всеки мениджър.

В моя случай аз обичам да се провалям при физически дейности. Макар че може да бъда достоен в това, което правя, когато отида да карам велосипед с професионални велосипедисти или да играя баскетбол с колежани, на които не им пука за моите професионални постижения аз съм съден единствено за моите заслуги на игрището.

И това е нещо добро. Неуспехът тогава не е провал той е мотивиращ. Той не само ме мотивира, но подобрява моите умения. Провалите амбицират и учат на нови неща. Така че продължавайте с провалите. След това ще бъдете друг човек. На работното място ще бъде цар или царица, но ще сте оставили короната си у дома.

Вашите служители ще оценят разликата.

И кой знае - те дори може да започнат да ви казват това, което трябва да чуете.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ