Струва ли си повишението?

Струва ли си повишението?

Струва ли си повишението?

Новото ви по- добро работно място ви очаква, но... Оказва се, че не е толкова просто да решим дали искаме повишението, което ни предлагат. Противно на общоприетото твърдение, не всеки служител мечтае да се изкачи по професионалната стълба. Изключително важно е да останете там, където се чувствате полезни и смятате, че ще развивате най-добре собствения си потенциал. Това невинаги се случва с преминаването на по-висок пост.

Един от добрите варианти да решите дали да приемете повишението е да си представите, че вече сте на новата позицията. Какво следва от това? Представете си какъв ще бъде животът ви, какви ще са изискванията към вас и как ще балансирате нарасналите очаквания на околните. Представете си отношенията със своя екип и подчинени, работния си ден. След като изчерпате някои от негативите, помислете за всички предимства на новото си положение и после съпоставете двете картини. Какъв е резултатът?

Често се случва например хората с технологични способности да решат да не участват в управлението - те предпочитат да практикуват уменията си без административни отговорности. Другият вариант е да осъзнаете пълната си енергия и сила да поемете предизвикателството. И в двата случая водещо е безпогрешното ви усещане за собствените нужди и възможности. То няма да ви излъже.

(По BusinessWeek)

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ