нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

6 знака, че работите прекалено много

Снимка: Shutterstock

За да намерите своето място в днешната свръхконкурентна бизнес среда, трябва да бъдете изключително трудолюбиви и отдадени. Значението на тези качества е толкова голямо, че те са се превърнали в необходимост, в стандарт, който се очаква от всички.

Въпреки това, важно е човек да знае къде да тегли чертата, тъй като вашата работа може напълно да обземе живота ви, ако й позволите.

Това са 6 признака, които показват, че прекалявате с работата.

1. Нямате никакво свободно време

Случва се да бъдете толкова ангажирани с работата си, че да имате много малко свободно време на разположение, но не трябва да позволявате работата ви да ви завладее до такава степен, че да нямате време за нищо друго.

Ако не можете да си спомните кога за последен път сте прекарали няколко часа със семейството си, кога сте гледали интересен филм, кога сте ходили на пазар или с други думи, просто сте правили нещо, което не е свързано с вашата работа, то това е ключов показател, че е време да намалите работното темпо и да започнете да живеете.

2. Носите сами товара и отговорността

Ако сте перфекционист, най-вероятно страдате от нуждата да гарантирате, че крайният резултат от вашата работа винаги е съвършен. Въпреки това, важно е желанието ви да не достига такива нива, че цялата тежест и отговорност да бъде оставена само и единствено на вашите плещи.  

Не забравяйте, че не притежавате супер сили. Не може да направите всичко сам. А дори и да можете, не трябва. Защо иначе плащате заплата на вашите служители?!

още от Управление