7 трика за страхотно първо впечатление

7 трика за страхотно първо впечатление

7 трика за страхотно първо впечатление

Едва ли има човек, който да не знае, че първото впечатление е важно. Тези две-три секунди, наистина имат значение. Единственият начин да ги направите страхотни е да се подготвите предварително. Например като заложите на няколко трика.

1. Бъдете във форма

Нивото на енергията зависи от общото ни здравословно състояние. Ако се изморявате лесно, вероятно ще изглеждате уморени, особено под стреса на една първа среща. Но ако изглеждате уморени, хората автоматично ще си направят заключение, че сте твърде уморени, за да си свършите работата.

2. Изследвайте културата

Различните индустрии имат различни норми за това, кое е подходящо от гледна точка на личния външен вид и поведение на една среща. Например, ако сте облечени в костюм на „Армани” на среща с програмист, то това е покана за подигравки. По същия начин различните региони на страната имат различни норми. Жените, които носят дори леко секси облекло, може да изпратят погрешно послание към мениджъри от Близкия изток, например. Разузнайте правилния дрескод преди да се срещнете.

3. Изпращайте ясни сигнали

Външният ви вид веднага изпраща определени сигнали. Хората вземат бързи решения, базирани на дрехи, аксесоари и още: часовници, бижута, чанти, грим, цвят на кожата, изражение на лицето и така нататък.

4. Създайте добър пoздрав

Има три части на добрия поздрав: усмивката, думите ви и ви ръкостискането. Те варират според ситуацията. Научните изследвания са от ключово значение: например в някои култури усмивката се смята за вулгарна. Думите трябва да бъдат подходящи официални (или неформални). Ръкостисканията трябва по принцип да бъдат твърди, но не дотам, че да смачкат ръката на човека отсреща.

5. Знайте вашия дневен ред

Голяма част от първото впечатление говори за това дали изглеждате уверени в себе си и какво може да предложите. Ето защо е важно да знаете какво искате да постигнете по време на срещата и да бъдете готов да го изпълните.

6. Репетирайте походката, с която влизате

Репетирайте достатъчно пъти, така че тя да се превърне във втора ваша природа, а не само в механичното запаметяване. Ако е възможно практикувайте с колега.

7. Търсете обратна връзка

Тъй като първите впечатления са от решаващо значение за успеха, вие ще искате да се проследят резултатите от вашите усилия. След всяка първоначална среща, обърнете внимание на реакцията на хората. Обърнете внимание на изражението на лицето, изявленията и последващото поведение.

По материали на OpenForum

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ