Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

7 начина, с които лошите лидери добавят стрес в офиса

117

Снимка: Shutterstock

Във всеки един момент има вероятност някои от вашите служители да са нещастни.  Те са изпълнени с чувство за безсилие и ненавист към компанията и нейното ръководство. Завръщат се у дома всяка вечер и разтоварват проблемите си върху най-близките си хора, които от своя страна ги приканват да потърсят друга работа.

Само въпрос на време е преди конкурент да им предложи по-добра възможност и изведнъж да изгубите поредния важен играч от вашия екип. 

Има редица причини, които карат един, до скоро доволен, служител да се почувства незадоволен от работата си. Някои от проблемите са от личен характер и съответно извън ваш контрол, но често вие не осъзнавате, че някои от вашите действия създават излишен стрес.

Още по-лош е фактът, че според проучване от 2014 година публикувано в Psychoneuroedcrinology, стресът е заразен.  

За радост тези стресови ситуации може да бъдат контролирани.

Това са няколко проблема, с които лидерите допринасят за стреса на работното място и съответно начините, с помощта на които да ги избегнете.

1. Липса на прозрачност

Като лидер, вие вземате десетки решения всеки ден. Тяхната важност варира и често може да си мислите, че някои са незначителни и, че няма причина да ги споделяте със вашите служителите, тъй като те не  влияят на техните ежедневни задължения.

Ако държите екипа си в течение със случващото се зад кулисите, ще подобри тяхната ангажираност и ще ги накарате да се чувстват по-отдадени на компанията и нейните цели. Когато пазите детайлите зад закрити врати, рискувате членовете на екипа ви да се чувстват маловажни и изключени от процеса.

Кратки срещи с всички служители всеки месец или в рамките на тримесечие могат да направят чудеса за вдъхновяването на служителите. 

още от Управление
26
Петък
Април