Сливането на Visa Европа и Visa Inc.

Сливането на Visa Европа и Visa Inc.

Сливането на Visa Европа и Visa Inc.

 

 

Visa Inc. и Visa Европа обявиха окончателното споразумение за придобиването на Visa Европа от Visa Inc. и създаването на единна глобална компания.

Представянето на Visa Европа на целия континент е изключително добро. Въпреки това в дългосрочна перспектива и на фона на бързо развиващата се среда, нарастващата глобализация, засилването на регулацията и конкуренцията няма по-добро време за обединяването на двете компании. Тази сделка ще донесе значителна стойност за компанията както чрез платеното възнаграждение, така и защото бордът на компанията смята, че обединената Visa ще бъде в по-добра позиция, за да обслужва нуждите на клиентите оттук насетне. В допълнение Visa Inc. се ангажира с дългосрочни инвестиции и развитие на европейския бизнес.

Времето за тази сделка е подходящо, защото мащабът, скоростта на промяна на пазара и инвестициите са от решаващо значение за постигането на конкурентно предимство.

Интегрирането в един глобален бизнес ще осигури финансовата възможност и оперативния капацитет на Visa да предложи следващо поколение разплащания в цяла Европа чрез изграждане на широки партньорства със съществуващите и нови клиенти на Visa по света. Сделката също така ще издигне ролята на Европа на световната сцена и ще є отреди водеща позиция при определяне на бъдещето в технологиите, разплащанията и търговията.

На локално ниво изминалата година беше изключително успешна за Visa в България - растежът се запази, финансовото ни представяне продължи да бъде силно. Компанията се ползва с репутацията на уважаван бизнес, който българските потребители виждат като сигурен и надежден партньор, когато става въпрос за техните всекидневни разплащания.

Всяка година наблюдаваме двуцифрен ръст на плащанията с карти Visa в България, който се дължи главно на повишената употреба на дебитни карти. Потенциалът пред другите продукти и услуги на компанията (кредитни, предплатени и бизнес карти) е огромен.

Ето защо няма съмнение, че обединяването на Visa Inc. и Visa Европа ще има голямо положително влияние върху работата ни с правителството, банките членове и българските търговци, за да осигурим на картодържателите достъп до отлична инфраструктура и висококачествени технологии за разплащане. Можем да очакваме още по-бързото навлизане на безконтактните и мобилните разплащания и дори още по-голямо развитие на електронната търговия.

С инвестициите, които Visa ще направи на Европейския континент през следващите години, компанията ще обедини напълно картовите разплащания с мобилните технологии и електронната търговия. Ускореното развитие на електронните разплащания ще оформи бъдещето на търговията, като носи осезаеми ползи на търговците, неограничени възможности за бизнеса и на потребителите и им позволява да плащат където и когато решат, без значение от устройството, което използват.

Ето защо обединената Visa ще продължи да бъде предпочитан партньор от потребители, търговци, бизнеси и банки.        

Авторът е мениджър на VISA Европа за България

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ