нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

5 вечерни ритуала на успелите хора

Снимка: Shutterstock

За да постигате целите си всеки ден, трябва да си изградите набор от навици, базирани на нещата, които ви правят успешни. Когато се вгледате по-отблизо в основните причини за успеха на най-великите предприемачи, ще разберете, че той до голяма степен се дължи на техните навици.

Вечерта е перфектното време за създаване на навици, които носят продължителен и устойчив успех. Ако трябва да бъдем още по-точни, нещата, които правите преди лягане, имат пряко въздействие върху начина, по който ще премине следващият ви ден. Ако денят ви да бъде ползотворен, трябва да започнете от предходната вечер.

Това са 5 вечерни ритуала, които ще ви помогнат да оптимизирате вашата работа, да подобрите съня си и да възприемете един по-здравословен начин на мислене.

1. Планирайте деня си              

Макар че много хора осъзнават, че това е от решаващо значение, често подценяват полезността на този навик. Важно е да имате добра представа за това, как точно ще изглежда вашия утрешен ден, преди да загасите светлините. Отделете време да планирате и оптимизирате деня си, като поставите акцент върху най-важните задачи, за да бъдете сигурни, че ще ги изпълните навреме.

2. Визуализирайте вашия успех

Вечерта е идеалното време да затворите очи и да размишлявате над вашите цели и стремежи. Преди да си легна, аз отделям малко време за кратка медитация, по време на която визуализирам  как биха изглеждали нещата, ако успея да постигна желаните резултати. Представям си чувството, което бих усетил в този момент, като по този начин изпитвам същото чувство в настоящето. Нещата, върху които се фокусирам, започват да се появяват и в живота ми. Вярвам, че причината за това е именно в кратката медитация и визуализация на моя успех.

още от Техники за успех