нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

9 токсични навика, които ви оставят без енергия

Снимка: Shutterstock

Въпросът „Кои ежедневни навици изтощават нашата енергия?“, се появява в  мрежата за споделяне на съвети Quora, където хората търсят отговори на най-различни въпроси.

От Inc.com цитират отговорът на Joshua Otusanya, стендъп комик, които съветва да избягвате тези 9 навика:

1. Дългите дремки

Една кратка дрямка, за не повече от 20 минути по средата на деня, ще ви помогне да намалите напрежението и да си възвърнете жизнените сили.

От друга страна, дългите дремки могат да ви накарат да се чувствате муден и замаян. Това усещане идва от преминаването на организма към по-дълбоките фази на съня, което се случва в границата между 30 и 60 минути, след като заспите.

2. Претоварването

Когато прекарвате времето си в постоянно притеснение и безпокойство за всевъзможни проблеми и трудности във вашия живот, вие натоварвате неимоверноу вашата психика. Отделете нещата, които са наистина важни за вас, и фокусирайте цялото си внимание върху тях.

Ако искате да прочетете повече по въпроса може да потърсите книгата  „The Subtle Art of Not Giving A F*ck“ на Марк Менсън.

3. Приемате всичко твърде лично

Човек губи много енергия, когато започне да мисли, че всичко, което се случва наоколо, е насочено единствено и само към него. Спрете да мислите, че всяка критика и несъгласие с вас има за цел да ви обиди, унизи, или просто да ги засегне по някакъв начин. Светът не се върти около вас.

още от Управление