Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Боинг и Порше в съюз за създаване на летящ автомобил

Porsche

Производителят на авиационна техника Боинг и компанията за спортни автомобили Порше работят в партньорство по създаването на автономно летящо превозно средство, подходящо за транспортиране в градски условия. Неговата иновативна концепция беше представена официално в четвъртък.

Аеромобилът ще се захранва изцяло с електричество, като по този начин се очаква да се реши един от основните проблеми на всеки мегаполис - необходимостта от редуциране на вредните емисии. През януари тази година беше направен тестов полет на негов прототип, способен да превози от 2 до 4 пътника и да премине до 80 км с едно зареждане. Предстои да бъде извършен и анализ на пазара и градската мобилност, за да се установи какъв е потенциалът на подобни премиум превозни средства.

В надпреварата за градските въздушни пространства участва и компанията Airbus, от която по-рано съобщиха, че си партнират с Ауди, друг автомобилен гигант от групата на Фолксваген, за проектирането на кола, способна да се движи по асфалт, но и да лети.

още от Автомобили