Затвори

Радослав Миленков е новият подуправител на БНБ

Снимка: Мениджър Нюз/Дияна Георгиева

Парламентът избра единодушно със 115 гласа "за" Радослав Миленков за подуправител - ръководител на управление "Банков надзор", на Българската народна банка, предаде БТА.

Народното събрание освободи от поста досегашния подуправител Димитър Костов, заради подадена оставка на 1 март т.г.

След гласуването Радослав Миленков положи клетва като подуправител на БНБ на мястото на Димитър Костов.

Основната цел на новия подуправител е присъединяване на България към единния надзорен механизъм на ЕС и приобщаване към всички надзорни процедури.

Радослав Миленков е магистър по финанси. Започва кариерата си като одитор в "Делойт и Туш". Продължава кариерата си в Първа инвестиционна банка, където става директор на специализираната служба за вътрешен контрол. В последствие става главен финансов директор и член на управителния съвет на финансовата институция.

Бил е член и на надзорния съвет на Унибанка АД в Скопие и член на Одитния комитет на Първа инвестиционна банка - Албания. През 2011-а Миленков се прехвърля на работа в Изи Асет Мениджмънт първо като прокурист, а след това като главен изпълнителен директор. От 2012 г. до ноември 2014 Миленков е член на УС на Общинска банка и неин изпълнителен директор.

От средата на ноември 2014-а Миленков е назначен от Министерския съвет за председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете.

още от Банки