нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Amazon продава щитове за лице на себестойността им

Getty Images

Инженерите на Amazon, ангажирани с проектирането на дронове и хардуер, ще произвеждат щитове за лице, които компанията ще продава на цената, равна на себестойността им, предаде „Би Би Си“.

Първоначално продуктът ще бъде достъпен единствено за здравни работници, а на по-късен етап всички останали клиенти на интернет гиганта ще могат да си го поръчат. Дизайнът е разработен от специалисти по 3D принтиране във Вашингтон и вече е одобрен от Националния здравен институт на САЩ.

Ниската цена ще осигури по-голяма достъпност до щитовете и се очаква да занижи стойността на тези, които посредници продават през уебсайта на компанията за електронна търговия. Това предизвика недоволство, но според антитръстовите експерти усилията на Amazon да помогне в кризата вероятно ще го компенсират.

До момента от корпорацията са обявили дарение на други общо над 30 хил. щита. Не е ясно дали предстои да бъдат произведени и такива за служителите в складовете, които през април протестираха за това, че не им е осигурена необходимата защитна екипировка.

още по темата
още от Бизнес