Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Борисов зове ЕС да спре с нападките към Турция

Снимка: Мениджър нюз

България няма да изгражда нови бежански лагери в очакване на нова мигрантска вълна от Турция. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на 15-ото изложение на животновъдите, което се провежда край Сливенски минерални бани, предаде БНР.

Той подчерта, че ще помоли и колегите си в Брюксел да спрат с непрестанните нападки към източната ни съседка, тъй като „Брюксел е далеч, а турската граница е близо и там стоят близо 4 млн. бежанци.“

По неговите думи в тази напрегната обстановка е най-добре да се разчита на дипломацията и добрия тон към Турция.

"Имаме ясна договорка на базата на споразумението, на базата на добросъседството и турските власти, абсолютно стриктно, коректно спазват споразумението към България и имаме нула миграционен натиск. Така, че не виждам никакъв смисъл нито да сторим нито да се подготвяме с лагери. Напротив, дипломацията, натискът, спирането на военните действия, регулиране на събитията в Сирия – това е решението. Нито огради, нито армия, нищо не може да ни спаси", каза министър-председателят.

По-данни на сирийската кюрдска администрация в североизточна Сирия, изнесени днес, над 190 хил. души са напуснали домовете си от началото на турската военна операция „Извор на мира“, предаде Ройтерс.

 

 

още по темата
още от България