Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нови влакове в близките 3 години няма да има

Снимка: Мениджър Нюз

Нови влакове в близките 3 години няма да има, заяви пред БНТ председателят на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ", Григори Григоров. 

"Нови влакове в близките 3 години няма как да бъдат доставени, защото производственият процес е много дълъг. Това е причината за забавянето - пари имаме. Първите нови влакове ще бъдат предназначени за дългите трасета София - Варна и София - Бургас, които продължават средно 6 часа и трябва да бъде осигурен комфорт", обясни той в ефира на телевиюзията.

Григоров заяви, че заради силно забавената ремонтна програма в момента няма достатъчно влакове и така се жертва удобството и графика, но за сметка на сигурността. С бързи организационни мерки се е постигнало изпълнение на графика до 93%. , обясни Григоров, който е начело на холдинга от месец декември.

По думите му за първа година БДЖ ще излезе на счетоводна печалба. Той подчерта и че за тази година не се предвижда увеличение на цените. Бюджетът за 2019 г. е изключително балансиран. Приходите се увеличават с около 20 млн. лв., а разходите с около 12 млн. Очакват се 100 млн. лв за нови влакове, като вече има първоначални разговори с производители, допълни още Григоров.

още по темата
още от България