нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Най-лошите филми за изминалата година

Кадър от трейлъра на "Зулендър 2" в YouTube. 

На фона на коментарите около излезлите номинации за награди "Оскар" през 2017 г. се развива и друга дискусия, посветена на обратната тема - кои са най-лошите филми от последната година. Отговор предлагат номинациите за "Златна малинка", или т.нар. "анти-Оскари".

Комедията "Зулендър 2" получи цели 9 номинации, съобщи Си Ен Ен. Те са за най-лош филм, за най-лоша режисура, за най-лош актьор, за най-лоша актриса и др. Претенденти за отличията са известният комедиен актьор Бен Стилър, който освен че играе, е и режисьор на комедията, а също така актьорите Оуен Уилсън и Кристен Уиг.

Втори по брой на номинациите за наградите "Златна малинка" е филмът на Зак Снайдър "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" с предложения в 8 категории. Заедно с Бен Стилър в категорията за най-лоши актьори ще се състезават Бен Афлек, Джерард Бътлър, Хенри Кавил, Робърт де Ниро и Динеш Д' Соуза, допълва ТАСС, цитирана от БТА.

Сред номинираните актриси са включени Меган Фокс,Тайлър Пери, Джулия Робъртс, Беки Търнър, Наоми Уотс и Шейлин Удли.

Имената на победителите ще бъдат съобщени на 25 февруари, ден преди връчването на истинските "Оскар"-и от американската киноакадемия.

Антинаградите "Златна малинка" са учредени през 1980 г. от публициста Джон Уилсън и се присъждат всяка година от членовете на едноименната фондация за най-слаби постижения в киното. Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста спрей-боя. Всяка "статуетка" струва по-малко от 5 долара, включително данъците от 7%. И въпреки пародийния характер на наградите, звезди от ранга на Сандра Бълок и Холи Бери лично са се появявали на церемонията за "Златна малинка", за да приемат евтиния трофей.

още от Екран