Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Еврохолд остана единственият кандидат за активите на ЧЕЗ в България

Еврохолд България е получил днес ексклузивност за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България, съобщиха от компанията. Еврохолд участва самостоятелно в процедурата. 

По-рано днес стана ясно, че офертата на другия кандидат за активите на електроразпределителното дружество у нас - India Power е отхвърлена.

От съобщението на Еврохолд, става ясно, че холдингът ще финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.  

Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дългосрочната стратегия на Еврохолд за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж. 

„В съответствие със своята корпоративна политика, дружеството няма да коментира слухове или спекулации на пазара, особено, когато това засяга трети страни. Еврохолд е публична компания, чийто акции се търгуват на Българската и Варшавската фондова борса и като такава, тя спазва стриктно законовите разпоредби и правилата за разкриване и разпространение на корпоративна информация. В случай на чувствителна информация, свързана със сделката за активите на ЧЕЗ Груп в България, която засяга акционерите и останалите заинтересовани от холдинга лица, компанията ще информира последните своевременно”, се казва в официалното съобщение на Еврохолд.  

още по темата
още от Енергетика