Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Петролът поевтиня в Азия

15

Shutterstock

Цените на петрола се понижиха днес с близо 1 процента, след като САЩ отчетоха активизиране на производството на черно злато, а фондовите пазари са оцветени в червено заради натиска, предизвикат от опасенията, свързани с търговията, предаде Ройтерс.

Пожар в петролна рафинерия в щата Илинойс, който доведе до временното й затварянето и то може да доведе до свиване на търсенето, също се отрази на цените.

Американският лек суров петрол поевтиня с 63 цента или с1,2 на сто до 52,09 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, понижи котировките си с 49 цента или с 0,8 на сто до 61,61 долара за барел.

Миналата седмица енергийните компании в САЩ са увеличили броя на действащите съоръжения за добив на петрол за втори пореден път през последните три седмици, отчете групата Baker Hughes. През седмицата, приключила на 8 февруари, САЩ, които вече са най-големият производител на петрол в света, са добивали рекордните 11,9 милиона барела дневно.

още от Енергетика
22
Сряда
Май